Той искал да разкрие и осъзнае самата мъдрост, която да

...
 
 
Той искал да разкрие и осъзнае самата мъдрост, която да
Коментари Харесай

Притча за трите въпроса на ЖИТЕЙСКАТА ФИЛОСОФИЯ

 

 

Той желал да разкрие и осъзнае самата мъдрост, която да му помогнала, освен да ръководи добре своето царство, само че и да ръководи личните си страсти и държание. Ето по тази причина, той почнал да търси самичък философията на живота.

С течение на времето той осъзнал, че житейската философия се крие в отговорите на, единствено на тези три съществени въпроса:

Въпрос 1: Кое време е най-важно?

Въпрос 2: Кое е най-важното?

Въпрс 3: Какво е най-важно да се прави?

Кралят дълго търсил отговорите на тези метафизичен въпроси, само че най-после ги намерил, с помощта на скитникът, който срещнал.

Препоръка: Преди да прочетете отговорите по-долу, помислете каква философия крият тези три въпроса и сами си отговорете.

А, ето каква мъдрост бездомника предал на Царят.

На първият въпрос скитникът дал отговор следното: ЖИВЕЙТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО В НАСТОЯЩЕТО!

Въпреки, че съвсем всички чудесно знаем, че това е тъкмо по този начин, заради някакви аргументи, постоянно го забравяме. Разбира се, най—важното време е тук и в този момент. Затова бъдете в него, живейте в него, бъдете тук и в този момент. Ако желаете да кажете нещо на някого, да се извините, да споделите, да измененията обстановката, действайте през днешния ден (сега), а не на следващия ден или вдругиден.

Още през днешния ден поставете началото и продължете да го развивате. Възползвайте се от моментът, тъй като от време на време е прекомерно късно!

На вторият въпрос скитникът дал отговор по този начин: Най—важното възприятие, е любовта!

Вторият въпрос включвал дълбоки размишления. А, самият отговор се е криел в това, че най—важното е да имаме връзка с индивида, който е до нас сега. Комуникацията по сред ни, любовта, която изпитваме един към различен, са най-важните с цел да реализираме всичко останало в живота. Но, несъмнено, в никакъв случай не забравяйте и за себе си.

Започнете денят с усмивка, погледнете се в огледалото, кажете: „ Добро утро! “, помнете за вашите потребности и стремежи.

А на последният въпрос просякът дал следното умно пояснение: Бъдете ОТЗИВЧИВИ И деликатни!

Най—важното деяние в животът на всеки един от нас, е да бъдем дружелюбни и деликатни. Какво значи това, ли? Бъдете деликатни и заинтригувани от това, което се случва в този момент, сега, дружно с индивида, който е до вас – тук и в този момент (днес, в този миг). Не бързайте със заключенията! Не бързайте с решенията! И постоянно търсете!

И запомнете: НАЙ-ВАЖНИЯТ ЧОВЕК Е ОНЗИ, КОЙТО Е В МОМЕНТА ДО Върховен административен съд – ТУК И СЕГА!!!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР